Derek Gilligan projektira visoko kakovostne zvočnike že 21 let  in tako je razvil Super 10  za počastitev te obletnice. Super 10 je izdelan brez kompromisov in ima vgrajene  najkvalitetnejše komponente. 

Super 10 deli ohišje z  že dobro znanim in  uveljavljenim C 10 zvočnikom . Pogonske enote  v SUPER 10 pa so med najboljšimi na trgu , ki jih za KUDOS Audio izdeluje podjetje SEAS  ki se ponaša  s  60 letno tradicijo  razvoja in izdelave najkvalitetnejših zvočniških enot.

 

 

 

 

 

 

 

Visokotonec  K 2 je izdelan posebej in samo za KUDOS Audio  iz  proslavljene   Crescendo visokotonske enote.

 

 

 

 

Glavno pogonsko enoto  je razvil  KUDOS Audio ,  izdeluje  jo   SEAS . Ponaša se z gibljivim bakrenim obročem , ki zmanjšuje vplive vrtinčnih tokov ob membrani in aluminijskim faznim korektorjem ki ima tudi funkcijo odvajanja odvečne toplote iz tuljave pogonske enote. Skup vseh teh lastnosti je odlična integracija z K 2 visokotoncem.

 

Tu je še kretnica nizkega reda ki zmanjšuje fazne napake in ostale nezaželene artefakte.Vsaka komponenta kretnica je pazljivo testirana in izbrana za najboljše performanse zvočnika SUPER 10, vklučno z Mundorf  upori in tuljavami ter Mcap supreme silver/gold/oil kondenzatorji.Vsi deli so izdelani v zelo ozkih tolerancah in ročno vgrajeni za funkcijo v SUPER 10.

 

Tehnične karakteristike  SUPER 10

 

Type: 2 way, Bass Reflex
Recommended Amplifier Power: 25W – 300W
Sensitivity: 87 dB / @ 1 W / 1 m
Nominal  Impedance: 8 ohms
Frequency range: 40 Hz – 30 kHz  “AIRR” (average in room response)
Tweeter: SEAS – Kudos Crescendo K2 29 mm fabric dome
Mid bass driver: SEAS – Kudos 180 mm with copper shorting ring and hand treated paper cone
Dimensions: 350 x 200 x 270 mm
Weight: 10 kg
Finishes: Black oak, cherry, oak, walnut, rosenut, satin white